Nga t’ia filloni kur jeni duke luftuar me “misionin” e një mobilimi shtëpie nga e para? Planifikimi i duhur i të gjitha aktiviteteve është po aq i rëndësishëm sa zgjedhja e mobiljeve të duhura për të përmirësuar hapësirat e brendshme.

Për ta bërë një shtëpi “shtëpinë” tënde, në kuptimin e plotë të fjalës, është e drejtë të fillohet duke bërë dhomat funksionale; nëse për kuzhinën dhe banjën, ku sistemet mund të jenë vendosur tashmë dhe ky është një hap pothuajse i dukshëm, e njëjta gjë nuk mund të thuhet edhe për dhomat e tjera, sidomos kur ju duhet të pajisni një shtëpi të vogël me planimetri komplekse. Sipas Grazia.it një dhomë gjumi në fakt mund të përdoret si një hapësirë studimi- zyrë në shtëpi; salla e pritjes mund të përdoret gjithashtu si një dhomë për mysafirët, me një divan të rehatshëm: të gjitha nevojat që meritojnë një reflektim para çdo blerjeje.

Pra, këshilla e parë, mund të diktohet vetëm me kuptim të përbashkët: përpiquni të pyesni veten se çfarë doni të merrni nga çdo ndarje e disponueshme. Ju tashmë do të jeni në rrugën e duhur për të shmangur gabimet…

1

Të fillosh nga e para është një mundësi e mrekullueshme
Mendoni këtë gjë: nuk ndodh çdo vit! Të kesh një shtëpi të re për të furnizuar nga e para është një mundësi që të mos e harxhosh kot. Nëse të gjitha sistemet dhe funksionet e dhomave ishin të kuptueshme duke filluar të punuarit në pjesën e përparme të banjës dhe muret e kuzhinës apo mbulesat e dyshemesë të bën që të mendosh gjërat ndryshe. Megjithatë mos harroni kurrë se të gjitha mjediset si një e tërë dhe në veçanti, duan kujdes për projektin e ngjyrave, muret, etj.

2

Një kuzhinë për të jetuar
Qendra nervore e shtëpisë, e hapur për të gjallët ose të pavarurit, kuzhina ka nevojë për një vëmendje të përkushtuar në pjesën e mobilimit. E konsiderojmë cilësinë e mjedisit në dispozicion, diçka funksionale dhe të pranueshme. Por, kujdes! Parametri i fundit, në mënyrë të veçantë, do t’ju lejojë për të përcaktuar se sa e madhe do të jetë sipërfaqe juaj e punës, të tilla si pajisje elektronike ose pajisje të veçanta për të cilat ju mund të keni nevojë. Dhe mos harroni të jepni dritat e duhura për të punuar në mënyrë të sigurt dhe për t’u lidhur me mjedisin rrotull.

3

Një dhomë gjumi për të ëndërruar 
Një mobilje ideale? Ajo në të cilën të gjitha hapësirat janë në harmoni. Ashtu si ajo siguron një dizajn të brendshëm arkitektonik “të matur”, në të cilën përveç veshjeve dhe zgjedhjes së ngjyrave në konsistencën mes tyre nuk mungojnë referencat dhe pikat e kontaktit në mes të një dhomë dhe të tjerave. Në mënyrë të veçantë, për dekorin e dhomës së gjumit mbani gjithmonë parasysh metrat katrorë aktual në dispozicion: në shtëpi të vogla, për shembull, është shumë e dobishme për të përdorur një krevat me ndarje magazinimit për “mbështetje”, sidomos në afat të gjatë.

4

Një banjo multifunksionale
Një tip i dobishëm është për të vlerësuar nëse mobiliet e tualetit lënë vend për lavatriçen dhe nëse ka hapësirë të mjaftueshme për të akomoduar një enë, një vend për të pozicionuar produktet e bukurisë, kujdesit personal, ato të pastrimit të shtëpisë, peshqirë, detergjentë, kozmetike, këpucë, etj. Zgjidhni këtë mobilje si fillim dhe do të shmangi shumë gjëra më pas pa pasur nevojë për të përdorur kombinime të guximshme në afat të gjatë, kur siç ndodh shpesh nevojat e ndryshimit të shtëpisë mund të vijnë dhe krejt papritur.