Tesla njoftoi se është shumë pranë ndërtimit të makinës më të rëndësishme të saj: Modelit Y. Javën e kaluar, Shefi Ekzekutiv Elon  Musk njoftoi se Tesla do të fillojë të përgatitet për prodhimin në 2020 të tregtimit masiv të SUV. Ai pret që puna të fillojë këtë vit dhe parashikoi se Model Y do të bëhet makina më e shitur e Tesla.

“Kërkesa për Modelin Y do të jetë ndoshta 50% më e madhe sesa Modeli 3, mund të jetë edhe dyfishi”, u tha Musk invesitorëve në një konferencë shtypi që dha javën e kaluar.

Nëse shifrat e tij janë të sakta, Modeli Y do të ketë fatin të bëhet SUV-i më i shitur në SHBA, një titull që aktualisht mbahet nga Toyota Rav 4.

Image

Image