Luksemburgu do të jetë vendi i parë në botë që pritet të ketë transport publik falas për të gjithë.

Biletat në transportin publik që përfshijnë udhëtimin me tren, tramvaj dhe autobusë do të hiqen në verën e ardhshme. Ky vendim është marrë nga koalicioni i ri qeverisës, i drejtuar nga Xavier Bettel, i cili ditën e djeshme fitoi një mandat të dytë si kryeministër.Ky vendim erdhi pas një studimi të bërë në vitin 2016, ku rezultonte se drejtuesit e automjeteve shpenzonin mesatarisht 33 orë të bllokuar në trafik. Luksemburgu ka një popullsi prej 600,000 banorë, nga të cilët rreth 200,000 njerëz që jetojnë në Francë, Belgjikë dhe Gjermani kalojnë kufirin çdo ditë për të punuar në këtë qytet.