Dy persona u vranë dhe disa të tjerë u plagosën kur një tren udhëtarësh që udhëtonte nga Sidnei drejt Melburnit doli nga shinat pranë qytetit Wallan.

Autoritetet pohuan se disa njerëz ishin lënduar, por nuk dhanë një shifër të saktë.

Treni u nis në afërsi të Wallan, rreth 47 kilometra në veri të Melburnit. Deri tani, nuk ka raporte zyrtare për numrin e përgjithshëm të të lënduarve.