Një vaksinë e zhvilluar në Kinë duket se është e sigurt dhe mund të mbrojë njerëzit nga koronavirusi, njoftuan studiuesit të premten, bën të ditur New York Times.

Faza e parë e eksperimentit të saj, botuar në Lancet, u krye nga studiues të disa laboratorëve dhe përfshiu 108 pjesëmarrës të moshës 18 deri në 60 vjeç. Ata që morën një dozë të vetme të vaksinës prodhuan qeliza të caktuara imune, të quajtura qeliza T, brenda dy javësh. Antitrupat e nevojshëm për imunitet u shfaqën 28 ditë pas vaksinimit.