Uber, emri kryesor në botën e udhëtimit, dëshiron të njihet si destinacioni i duhur për të gjitha nevojat e transportit , kështu që përpjekjet e saj të fundit kanë çuar natyrshëm drejt e në futjen e skuterëve elektrikë.

Kompania duket se ka vendosur që rruga e saj më të mirë për të fituar një pozicion udhëheqës në këtë treg është të fitojë sa me shumë lloje transporti.Raporti informon se Uber ka mbajtur bisedime me Bird për një blerje të mundshme “multibillion-dollarësh” dhe Uber gjithashtu ka folur me konkurrentin Lime.
Uber tashmë zotëron një pjesë të pakicës në Lime. Partneriteti i dakorduar midis dy kompanive këtë verë solli skuterët elektrike në aplikacionin e Uber për herë të parë.Informacioni sugjeron që Uber po kërkon të sigurojë një marrëveshje me Bird ose Lime para fundit të vitit, gjë që do të thotë se negociatat janë tashmë në një fazë të përparuar.

Pa mohuar informacionin rreth bisedimeve në vazhdim, Zyrtari i BIRD, Travis VanderZanden u ka thënë gazetarëve se “Birdi nuk është për shitje”.Natyrisht, ekziston gjithmonë shansi që asnjë marrëveshje të mos arrihet, por duket sikur në 2019 Uber do të ketë një pozicion të mirë në tregun e automjeteve.