Vasili: SHBA e qartë për kufijtë e Kosovës, s’ka asnjë ekuivok

Petrit Vasili

Xhorxh Bush deklaronte prere qe s’ka asnje ekuivok per kufijte e Kosoves!! Ne 27 shkurt 2008 Presidenti i SHBA Xhorxh Bush deklaronte prere se kufijte e Kosoves jane shume te qarte.

Ja se cfare deklaronte:

“Shtetet e Bashkuara besojnë në shoqëritë e lira dhe besojnë se zgjidhja aktuale për Kosovën do të çojë drejt paqes. Nuk janë vendosur kufijë të rinj. Përmbledhtaz, kufijtë e Kosovës kanë qenë të përcaktuar shumë qartë. Lloji i qeverisjes ka ndryshuar tashmë në Kosovë,si pjesë e planit Ahtisaari ne presim që Kosova e pavarur të respektojë të drejtat e pakicave brenda kufijve të tyre. Në këtë kuptim qëndrimi ynë është i qartë.”

SHBA ka qene shume te qarte dhe nuk i kane vene kurre ne diskutim kufijte e Kosoves. Diskutimi i kufijve edhe vetem si debat eshte i demshem dhe i gabuar,ndersa si veprim krejtesisht i pamundur.

SHBA si kontribuesit themelore te pavaresise se Kosoves kane qene historikisht shume te qarte dhe te prere per kufijte. Kjo mjafton per ti dhene fund ketij debati veror.

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al