Facebook ka lançuar dy aplikacione të reja të quajtura “Venue dhe Collab”. Mjetet iOS dhe Android vijnë nga ekipi i NPE i Facebook, ose Neë Product Experimentation. Venue është një aplikacion i dedikuar për për transmetime direkte, të cilat kanë qenë në rritje për shkak të bllokimit të koronavirusit.

Ai synon të sigurojë një përvojë interaktive në ekran të dytë “të kuruar nga ekspertë dhe të përqendruar në momentet kryesore të ngjarjeve të tyre të preferuara”, sipas njoftimit , ku videot me forma të shkurtra të quajtura “Momente” mund të krijohen dhe shpërndahen me shikuesit.

Aplikacioni i dytë që Facebook ka lançuar është Collab një aplikacion i cili i lejon krijuesit dhe fansat të krijojnë, shikojnë, përziejnë dhe përputhin videot origjinale.

“Collabs” janë tre video të pavarura, të sinkronizuara së bashku, me përdoruesit në gjendje të ndryshojnë marrëveshjen duke i shtuar në regjistrimin e tyre ose duke anuluar një pjesë të marrëveshjes dhe duke e zëvendësuar atë me një tjetër.

Pasi të jetë krijuar një video, ajo mund të publikohet në Facebook Stories, Instagram (gjithashtu në pronësi të Facebook) ose në aplikacione të tjera të mediave sociale.

Këto dy aplikacione të reja vijnë ditë pasi Facebook njoftoi edhe një tjetër aplikacion të quajtur CatchUp i cili synon të ndihmojë njerëzit të dinë kur miqtë dhe familja e tyre janë në dispozicion për të folur.