Steven Odendaal, piloti i Moto2, arriti të shmangë rrëzimin nga motori me një lëvizje të pabesueshme, gjatë provave në Cmimin e Madhe të Çekisë.

Ai thuajse e humbi kontrollin e motorit kur goma e pasme kaloi në një pjesë të lagur, por tregoi nerva të forta duke shmangur rrëzimin.

Pamjet e regjistruara tregojnë se çfarë mrekullie ka bërë Odendaal, duke “shpëtuar” motorin dhe veten nga rrëzimi i sigurt.

Reagimi i pilotit afrikano-jugor për bën xhiron e botës.

Në një intervistë pas provave piloti u shpreh: “ Pjesa e pasme e motorit filli të bënte si një kalë rodeo, mirëpo unë arrita ta mbajë dhe kështu shpëtova”.