Tre banditë të maskuar hynë në një familje të përbërë prej 8 anëtarësh dhe thërrisnin “ku janë paratë?”

Zara Downes, 21 vjeç e traumatizuar ka folur për mënyrën se si banda e kërcënoi nënën e saj.

Si fillim të tre personat i kishin mashtruar familjarët duke u paraqitur si shoferë të shërbimeve të ndryshme, derisa i detyruan të shtriheshin në dysheme dhe u vunë thikat në fyt.

‘Daily mail’ raporton se 21 vjeçarja u detyrua të vëzhgonte në tmerr nënën e saj, teksa sulmuesit i mbanin thikën në fyt nënës, e cila mbante fëmijën e saj gjashtë javësh, në krah.

“Ishte e tmerrshme. Një prej burrave bëri sikur ishte një shofer ofrimi, kështu që ne do ta hapnim derën. Babai im madje bëri shaka sepse ai mendoi se ishte një shofer i ofrimit të picave. Por para se ta dinim se tre burra me maskë kishin shpërthyer në derën e përparme dhe na kishin shtyrë në tokë dhe kishin ngulur një thikë kundër të gjitha fyt tanë. Ata madje vunë një thikë te mamaja ime, e cila po mbante fëmijën tim gjashtë javësh ishte e tmerrshme. Ne u detyruam të shtrihemi në dysheme dhe u tha nëse do të shikonim se do të goditeshim me thikë, por unë vazhdoja të përpiqesha të ngrihesha ndërsa doja të shkoja te fëmijët e mi”,- tha Zara Downes.

Ndërsa familja u mbajt peng në bastisjen e mbrëmjes, disa prej anëtarëve të bandës silleshin nëpër shtëpi, në kërkim të parave.

Zara shtoi: “Ata vazhduan të bërtasin: ku janë paratë e gatshme, ku janë paratë?”- por ne nuk kishim ndonjë.

Ata madje u ngritën sipër dhe kërcënuan vëllanë tim me thikë, megjithëse nuk mundën të gjejnë asgjë.

Banda e dhunshme u detyrua të ikte me duar bosh pas bastisjes së shtëpisë, e cila që nga ajo kohë është raportuar në polici.

Një prej sulmuesve, i cili kishte fytyrën e tij të zbuluar, përshkruhej se kishte dy dhëmbë të veçantë ari.

Zara i tha policisë së West Midlands se familja e ka të vështirë ta përpunojë incidentin dhe tha se situata ka qenë shqetësuese për fëmijët e vegjël.