Donald Trump u bë presidenti i 45-të i SHBA-ve para dy vitesh ku kundërshtare kishte Hillary Clinton. Rivaliteti i tyre nuk përfundoi vetëm në politikë por edhe më gjerë ku edhe sot flitet që në ato zgjedhje ka pasur manipulime.

Çiftet Trump, Obama, Clinton kanë qenë në ceremoninë e dhënies së lamtumirës të ish Presidentit George H. W. Bush dhe është vënë re një moment mjaft i sikletshëm ku çifti Trump nuk takom Clintonët.

Trump se bashku me gruan e tij Melania, janë përshëndetur me Barak Obamën dhe Michele Obamën, por nuk e kanë bërë të njejtën gjë edhe me ish-presidentin Bill Clinton dhe kandidaten për presidente në zgjedhjet e fundit presidenciale, Hillary Clinton.