Xhili Mustafaraj: Ndryshimi fillon nga rinia!

Nga Xhili Mustafaraj

Ndryshimi fillon nga rinia!

Të shumta janë rastet kur rinia janë mobilizuar rreth çështjeve që bëheshin rrezik për shoqërinë apo vendin, ose edhe në përkrahje të vlerave humane, pavarësisht bindjeve politike.

Rinia ka qenë dhe do te jetë gjithmon e ardhmja e vendit tonë.

Pjesëmarrja e të rinjve është një proces përmes të cilit u mundësohet të rinjve të kenë ndikim dhe kontroll të përbashkët mbi nismat, vendimet dhe politikat që ndërlidhen me ta. Pra, kjo gjë paraqet një proces ku te rinjtë vendosin per interesat personale dhe kombëtare. Çdo komb i mirëpret te rinjtë me iniciativë per tu bër pjese e strukturave vendore dhe të përgjithshme.

Eksperiencat e gjeneratës së vjetër, nuk duhet në asnjë formë të zhduken nga të rinjtë, por ato eksperience dhe ekspertiza të transformohen tek gjenerata e re. Përfundimisht e vetmja zgjidhje është partneriteti mes të rriturve dhe të rinjve.

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al