Ylli: Së bashku, për të bërë më të sigurt jetesën e shtresave të pambrojtura

Dritan Ylli“Familja, është qëllimi”, Kjo është nisma më e re e ndërmarr nga ana e Ministrisë së Mirëqenies Sociale dhe Rinisë e mbështetur edhe nga Ispektoriati i Punës.

“Për më të mirën e fëmijëve jemi duke punuar çdo ditë. Me përfaqësuesit e pushtetit vendor, për të përshpejtuar gjetjen e familjeve të përshtatshme, për fëmijët e qëndrave rezidenciale. Kërkova nga drejtuesit e bashkive përshpejtimin e punës për identifikimin dhe trajnimin e këtyre familjeve. Qëndrimi i gjatë në institucione, nuk është zgjidhja as përfundimtare dhe as më e mira për çdo fëmijë. Familja dhe integrimi i plotë në shoqëri, i çdo fëmije që sot jeton në qëndrat rezidenciale, është qëllimii përpjekjes sonë të madhe. Falë kësaj përpjekje, sot 180 fëmijë kanë familje” -thekson Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë në një postim në rrjetin socia Facebook.Dritan Ylli.11jpg

Kjo nisëm mbështetet nga Ispektoriati i Punës, titullari i këti istitucioni ndër të tjera ” thekson se të gjithë mund të bëhemi së bashku, për të bërë më të sigurt dhe më të jetueshme qendrat pritëse të fëmijeve dhe shtresave të tjera të pambrojtura, apo pse jo, për të gjetur një strehë më të mirë për fëmijet në nevojë ” -theksoi Dritan Ylli

Burimi:(Integrimi.al/E C)

Te shenuara si:
al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al