Prodhuesi i shfletuesve Opera njoftoi sot lançimin e versionit 68 të shfletuesit të saj.Karakteristika marciale e nisjes është shtimi i një bllokuesi gjurmues që do ta bëjë më të vështirë për reklamuesit dhe të tjerët t’ju gjurmojnë ndërsa shfletoni në internet – dhe që ka përfitimin shtesë për të shpejtuar seancën tuaj të shfletimit. Në të vërtetë, Opera argumenton se kthimi në mbrojtjen e gjurmimit dhe bllokuesin e reklamave të integruar mund të shpejtojë ngarkesat e faqeve deri në 23 përqind.

“Ne e konsiderojmë bllokuesin e gjurmuesit të jetë një tipar i shfletuesit i cili mund të mbahet në çdo kohë,” shkruan menaxheri i produktit Opera PC Joanna Czajka. “Shfletuesi ynë, megjithatë, ka gjithashtu mjaft karakteristika të intimitetit të zgjeruara të cilat vijnë në dispozicion kur dikush ndjen nevojën për të rritur intimitetin e shfletimit të tij edhe më tej.”

Përveç mbrojtjes së re të ndjekjes, e cila po bëhet gjithnjë e më standarde midis shitësve të shfletuesve (dhe e cila me siguri po bën disa presione shtesë në Google dhe shfletuesin e saj Chrome), Opera po prezanton gjithashtu një veçori të re të screenshotit me këtë përditësim. Ky nuk është një tipar i pazakontë, por është një implementim mjaft i plotë, me aftësinë për të mjegulluar pjesët e një faqe dhe vizatuar mbi screenshotin.