Vijon të përkeqësohet situata e krijuar nga COVID-19 në SHBA. Gjatë 24 orëve të fundit u raportuan mbi 91 mijë raste të reja dhe rreth 1 mij viktima.

Autoritetet shëndetësore bëjnë me dije se numri i pacientëve të shtruar në spitale është rritur me 50%  gjatë muajit tetor. Kjo situatë ka bërë që spitalet të jenë të tjembushura me pacientë të infektuar.

Gjithashtu, autoritetet shëndetësore paralajmëruan se me këtë ritëm vendi mund të shkojë në mbi 100 mijë infektime në ditë.