Një breshkë uji është gjetur e ngordhur mëngjesin e sotëm në zonën e plazhit të vjetër në Vlorë.

Breshka, e llojit “Dermochelys Coriacea”, ka dalë në breg të detit si pasojë e kushteve atmosferike të rënduara dhe erës së fortë që fryn në drejtimin jugor.

Ndryshe, breshka quhet “kurriz lëkurore” është shumë e veçantë dhe zakonisht, të tilla nuk janë të pranishme në Adriatik.

Dyshohet se breshka ka dal në breg për shkak të ndotjes së detit.

Rol luajnë edhe prezenca e leshterikëve dhe algave.

Screenshot_3.jpg

Screenshot_4.jpg