Inxhinierët në firmën satelitore japoneze JSAT kanë lajmëruar një plan të ri për të dërguar një satelit të pajisur me lazer në orbitë për të ndimuar në pastrimin e atmosferës së Tokës.

Kompania planifikon ta dërgojë këtë sateli në hapësirë në 2026 për të identifikuar masa ndotje dhe tërhqeur ato.

Shkencëtarët janë të shqetësuar nga kjo ndotje, për shkak se mendohet se në të ardhmen atom und të formojnë satelitë.

JSAT do të përdorë një lazer të modeluar për të qëlluar në goditje të shpejta masat e ndotjes.

Skuadra planifikon që të shkrijë masat me anë të këtyre goditjeve, në mnëyrë që gazi i emetuar më vonë prej tyre t’i dërgojë më thellë në atmosferën e Tokës, ku dhe do të digjen përfundimisht.