Dita e sotme pritet të karakterizohet nga mot me reshje të dobëta në të gjithë territorin e vendit tonë.

Sipas Institutit të Gjeoshkencave, Energjisë, Ujit dhe Mjedisit, në zona të kufizuara të qarqeve, nuk përjashtohet mundësia që të ketë ndonjë reshje në formë shtrëngate me kohëzgjatje të shkurtër, më e mundshme në terrenet malore (dhe ato pranë tyre) kryesisht gjatë pasditeve.

TEMPERATURAT

Temperaturat minimale dhe maksimale të ajrit pritet të arrijnë:

në bregdet: 26 / 33°C

në vendet e ulëta: 24 / 34°C

në vendet malore: 15 / 26°C

ERA

Era pritet të fryjë e lehtë deri mesatare, kryesisht në bregdet dhe në zonat malore.