Një dokument i ri mbështetës shpjegon se kompjuterët Mac “mund të ndalojnë përkohësisht karikimin për të ndihmuar në kalibrimin e menaxhimit të shëndetit të baterisë”.

Makineritë që funksionojnë macOS 10.15.5 për të ngarkuar kanë këtë funksion “Menaxhimi i shëndetit të baterisë”, për të zvogëluar shkallën në të cilën bateria plaket kimikisht

Bateritë litium-jon kimikisht plaken përmes reaksionit kimik midis elektrodës negative dhe elektrolitit.

Praktikisht, kjo do të thotë që përdoruesit do të duhet të ngarkojnë më shpesh baterinë e tyre, si dhe të zvogëlohet kapaciteti maksimal i baterisë.

Apple thotë se arsyet e tjera që Mac-i juaj nuk mund të ngarkohet është se ju nuk mund të përdorni adapterin dhe kabllon e duhur të energjisë, ose se burimi i energjisë nuk po jep fuqi të mjaftueshme.

Kompania Cupertino kishte prezantuar veçoritë në maj 2020 për të ndryshuar mënyrën e ngarkimit të kompjuterave, duke monitoruar mënyrën e pajisjes dhe duke e ndaluar atë të karikohet plotësisht.