• Tirana -1 °
 • Durres -1 °
 • Elbasan -1 °
 • Fier 5 °
 • Gjirokaster 10 °
 • Korce -5 °
 • Kruje -1 °
 • Kukes -12 °
 • Lezhe 3 °
 • Sarande 10 °
 • Shkoder 3 °
 • Vlore 6 °
 • Ulcinj 6 °
 • Pristine -2 °

Kompania e Elon Musk, ‘Neuralink”, ka bërë një prezantim, ku ka demostruar një çip  i cili është vendosur në trurin e një derri.

Pajisja është  në madhësinë e një monedhe dhe pa fije.

Tre derra ishin në demonstrim, në këtë ekperiment ndërkohë njerëzit kanë parë sinjalin e neuroneve në kohë reale dhe pikërisht tek derri i quajti Gertrude, ai i cili sipas Musk ka pajisjen të instaluar në tru.

Ky çip mund të lejojë njerëzit me kushte neurologjike të kontrollojnë telefonat ose kompjuterët me mendjen e tyre.

Gjtahtu, Musk argumentoi se mund të ndihmojë në shërimin e kushteve të tilla si sëmundja e Parkinsonit dhe dëmtimet e palcës kurrizore.