Mijëra myslimanë kanë mbajtur protesta në të gjithë botën  për të shfryrë tërbimin e tyre të Francës për armiqësinë e saj të perceptuar ndaj Islamit.

Tubimet anti-franceze shpërthyen pas lutjeve të së premtes në Pakistan, Bangladesh, Liban dhe vende të tjera.

Protestuesit bënë thirrje për bojkot të produkteve franceze dhe dënuan Presidentin Emmanuel Macron.

Macron ka nxitur tërbim në disa vende ku shumica e popullsisë janë myslymanë.

Ai e ka quajtur Islamin një fe “në krizë” dhe mbrojti të drejtën e një reviste për të botuar karikaturat që përshkruajnë Profetin Muhamed.

Reagimi u intensifikua pasi një ekstremist i dyshuar islamik vrau një mësues frëngjisht i cili tregoi karikaturat në klasë. Z. Macron tha se mësuesi “u vra sepse islamistët duan të ardhmen tonë”, por Franca “nuk do të heqë dorë nga karikaturat tona”.

Shumë myslimanë i bënë vërejtjet e Macron si një fyerje, pasi përshkrimet e Profetit Muhamed konsiderohen gjerësisht si tabu në Islam.

_115145037_gettyimages-1229360591-594x594

_115145309_064081502-1 (1)

_115141751_064098330-1

_115145031_064098321-1

_115145033_064095119-1

_115145035_064095073-1