Rritet frikshëm numri i të prekurve nga Covid-19 dhe thellohet bilanci i viktimave në Itali. Sipas të dhënave të Ministrisë së Shëndetësisë në 24 orët e fundit kanë rezultuar pozitiv 34505 persona dhe kanë gjetur vdekjen 445 pacietë. Tamponë të bëra janë 219.884 tamponi, +8.053 së e mërkura).