Sipas mediave të huaja, pesë tonë kokainë ishin të paketuar në kontjerë të vegjël që ishin fshehur midis bimëve  me tendë dekorative në një enë transporti në portin e Karaibeve të Kosta Rikës,

 Autoritete e Kosta Rikës, ditën e shtunë, kanë sekuestruar 5 ton kokainë e cila kapte vlerën e më shumë se 130 milionë dollarë. Sipas tyre kjo është sasia më e madhe e kapur ndonjëherë në vend.

Sipas mediave të huaja, pesë tonë kokainë ishin të paketuar në kontjerë të vegjël që ishin fshehur midis bimëve me tendë dekorative në një enë transporti në portin e Karaibeve të Kosta Rikës,

Autoritetet shprehen se kokaina  kishte ardhur nga Amerika e Jugut, më pas u dërgua në portin e transportit nga një burrë nga Kosta Rika për t’u transmetuar në portin e Roterdamit në Hollandë. Burri 46-vjeçar që dyshohet se e drejtoi drogën në portin në Kosta Rika është arrestuar.

”Është një arritje historike. Ishte një goditje e madhe në strukturat kriminale rajonale.”- Tha Ministri i Sigurisë i Kosta Rikës, Michael Soto në një deklaratë të shtunën.

Amerika e Jugut është burimi kryesor i trafikut të drogës, me shumicën e kokainës në botë që e ka origjinën nga kjo zonë përpara se të përhapet në qendrat kryesore në Amerikën e Veriut, Evropë dhe Azi për shpërndarje të mëtejshme.