Whatsapp po zhvillon një feature të ri e cila të lejon të vendosësh një set mesazhesh si self-destruct pas një periudhe kohe. Feature i ri i “disappearing messages” u shfaq për herë të parë në versionin 2.19.275 të aplikacionit Android, por mund të mos jetë i dsponueshëm për të gjithë njerëzit.

Dissapearing messages mund të jenë shumë të dobishmë për këdo që dëshiron të dërgoj copëza sensitive të informacionit, të cilat nuk duan të jenë përkohësisht të disponueshmë.

Ky feature është përdorur më parë edhe nga aplikacioni i mesazheve Telegram, i cili të lejon të dërgosh mesazhe self-destructing duke përdorur feature e aplikacionit Secret Chats. Gjithashtu vitin e kaluar Gmail shtoi një feature të tillë. Aktualisht implementimi i feature tek Whatsapp është bazik, sepse është akoma në fazat e zhvillimit dhe mund të ndryshojë përgjatë kohës.

Në formën e tij aktuale, Whatsapp të lejon të fshish një mesazh 5 sekonda ose një orë pasi është dërguar, dhe feature pritet të jetë i disponueshëm vetëm në group chats.