Nuk ka asnjë përgjegjës për mjedisin, njerëzit dhe kafshët në Australi për shkak të zjarreve që janë përhapur në vend për ca kohë. Dhe tani midis emergjencave të ndryshme me të cilat përballet kombi, del edhe uji.

Uji është në të vërtetë problemi i ri që po shfaqet në Australi, pasi lajmet kanë dalë në orët e fundit se rezervat e ujit në jug të vendit po mbarojnë dhe madje edhe burimet e ujit mund të thahen.

Për këto arsye, është lëshuar një urdhër që do të shkaktonte diskutime dhe ngjall indinjatë. Vendimi në fjalë parashikon vrasjen e 10,000 deveve të egra. Arsyeja do të ishte fakti që këto kafshë konsumonin shumë ujë.

Devetë në fakt do të hynin në pronat për të kërkuar ushqim dhe ujë që do të ishin gjithnjë e më të pakta në ato zona të Australisë. Nga ky moment, kafshët do të ndiqen nga helikopterët me qitës profesionistë në bord.

Ndërkohë, hetimet dhe arrestimet e personave të akuzuar se kanë vendosur zjarr në mënyrë të qëllimshme vazhdojnë.

Këto zjarre shkaktuan vdekjen e një mori kafshësh dhe shkaktuan që bimësia të rritet në tym. Sa i përket deveve të egra, saktësohet se në Australi ka më shumë se një milion kafshë të kësaj specie.